4 tipp a baktériumok eltávolításához a konyhai mosogatóból

Ha nem tudta, hogy a mosogatóban több baktérium lehet, mint a WC-ben, akkor itt az ideje, hogy megtudja.

A mosogatók általában nedvesek maradnak bennük ételmaradékokkal egész nap. Így a baktériumok megfelelő talajt találnak a „virágzáshoz”. Ahhoz, hogy mindig tiszta és baktériummentes mosogatónk legyen, elég ezt a 4 nagyon egyszerű dolgot minden nap megtenni.

Ne hagyjon ételmaradékot a mosogatóban

Lehet, hogy nem akarja rögtön evés után beindítani a mosogatógépet, vagy nem akarja azonnal elmosogatni az edényeket, de ez nem jelenti azt, hogy a mosogatóban kell hagynia, tele ételmaradékkal. Törölje le az edényeket papírtörlővel, mielőtt a mosogatóba tenné.

Dörzsölje meg

Miután végzett az edényekkel, gyorsan dörzsölje át a mosogatót egy szivaccsal, amelyet az adott felhasználáshoz használ, és a mosogatáshoz használt folyékony mosószerrel. Ez elpusztítja a túlélő baktériumokat.

Hagyd megszáradni

Az egyik oka annak, hogy edényei baktériummentesek, az az, hogy minden használat előtt teljesen megszáradnak. Ez azonban nem igaz a mosogatóra. Ha naponta többször használod, akkor ügyelj rá, hogy közben hagyd megszáradni, hogy a baktériumok ne találjanak túlélési helyet.

Permetezzen fertőtlenítőszerrel

Ha a fentiek ellenére aggódik egészsége miatt, akkor nincs más dolga, mint néhány naponta fertőtlenítőszerrel befújni a mosogatót. Csak ügyeljen arra, hogy mindig kövesse a fertőtlenítőszer csomagolásán található utasításokat.

spirossoulis.com

Loading...
Tanacs