5 hiba, amit nedves hajjal követsz el

Bosszankodsz, mert sérült a hajad, és nem tudod miért? A haj meglehetősen érzékeny, és ha egyszer megsérült, nehéz helyreállítani. A forró eszközökkel való festés, hajformázás és még a szennyezett környezet is negatív hatással lehet a hajra.

Valószínűleg nem is gondol arra, hogy a haját is befolyásolják esetleges rossz szokásai a nedves haj kezelése során.

Nézzük meg az 5 leggyakoribb hibát.

1. Fésülje ki a nedves hajat

A haj nedvesen érzékenyebb és rugalmasabb, így a legkönnyebben károsodik. Jobb lenne megszárítani a haját fésülés előtt, és spray-vel könnyebben kibontani. Használjon lehető legpuhább sörtéjű kefét vagy rugalmas fogú fésűt.

2. Csavarja kontyba a nedves haját

Ez túl durva lehet a hajon, mert a szoros rögzítés által keltett feszültség törést okoz. Amikor a haj nedves, nagyon rugalmas.

Nedves haj és gitt – nem. Fotó: Tamara Bellis / Unspalsh

3. Nedves hajjal aludj

A fő ok, amiért nem tanácsos nedves hajjal aludni, az, hogy növeli a haj töredezésének és a baktériumok fejbőrön való elszaporodásának esélyét. Ha a haj és a fejbőr nem szárad meg elég gyorsan, a korpásodást okozó mikrobák száraz, viszkető fejbőrt okozhatnak.

Lásd még

4. Rossz törülközővel szárítsd meg a hajad

Ha normál pamut törölközővel szárítja a hajat, károsíthatja a hajat, töredezett hajvégeket és töredezést okozhat. Használjon helyette mikroszálas törülközőt.

Ne szárítsa hajszárítóval, mert a haja eltörik. Fotó: Itsilatak2560 / Pixabay

5. Szárítsa meg a haját, amikor még túl nedves

Mielőtt elkezdené a hajszárítást a hajszárítóval, csak nedvesnek kell lennie. Így a haj simább, fényesebb lesz, kevésbé lesz kitéve a töredezésnek és könnyebben formázható lesz.

Állítsa a hajszárítót a legalacsonyabb hőmérsékletre és teljesítményre, hogy csökkentse a szárítás közbeni károsodás lehetőségét.

Függetlenül attól, hogy melyik hőformázási módot választja, ne felejtsen el hővédőt használni. A hajad hosszú távon hálás lesz neked.

Szintén ellenőrizze

Loading...
Tanacs