A hortenzia mindig szép, nagy és szabad, itt van a nulla költségű módszer a mindig virágzó erkélyekhez és kertekhez

A hortenzia mindig gyönyörű és végtelen ezzel a nagyon egyszerű módszerrel-proiezionidiborsa.it

Az erkélyek és kertek díszítése még soha nem volt ilyen egyszerű (és gazdaságos). Lássuk a legajánlottabb módszert az erőteljes és virágokban gazdag hortenzia megszerzéséhez.

A hortenzia kedvelt és nagyon népszerű, mert színt ad a kültéri tereknek. Ezenkívül nagyon erősek és rendkívül alkalmazkodóak. Könnyen termeszthető a kertben, de cserépben is. Szeretik az árnyékot, de jól ellenállnak a napnak is. Röviden, a „zöld sarkunk” megfelelő kitöltéséhez a hortenzia tökéletes. Néhány apró termesztési titk segítségével mindig szép és nagy hortenziákat készíthetünk. Például néhány virágzást serkentő módszer gyakorlatba ültetése, vagy nyáron trükkök a kiszáradás megakadályozására.

Hogyan szaporítsunk növényeket költség nélkül?

Nem kell sok növényt vásárolnia egy egész kert díszítéséhez. Csak egy kis gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy a hortenziát vágással és rövid időn belül szaporítsuk. A metszéseket nyáron kell elvégezni, különösen július közepe és augusztus vége között. Ebben az időszakban nő a siker esélye.

Hogyan kell csinálni? Csak válasszon egy leveles ágat (azt, amelyik nem visel virágot). Ezután távolítsa el egy ág hegyét (kb. 10-15 cm-re vágja le). Ezután távolítsa el a vágáshoz legközelebb eső leveleket. A felső leveleket azonban vízszintesen félbe kell vágni. Ezen a ponton készen állunk a vágásra.

A hortenzia mindig szép, nagy és ingyenes, így kell csinálni

Tegyen egy tégelybe új növénytermesztésre alkalmas (tehát tőzeget és lecsapoló anyagot tartalmazó) talajt. A hortenzia ültetése előtt nedvesítse meg a talajt.

Helyezze be a vágást, és kész. Az új hortenzia gyökere néhány napig tart. A következő napokban ellenőrizze a levelek állapotát (nyilván ne gyűrődjenek), az esetleges kezdeti hervadás ellenére. Helyezze a vágást árnyékos, hűvös helyre. A vágás egy műanyag palack aljával való lefedése igazi ásznak bizonyulhat a lyukban, serkenti a növény növekedését, üvegházhatást keltve. Ebben az esetben ne felejtsen el kis lyukakat készíteni az üvegen. Néhány hét múlva eljön a teszt ideje. Finoman húzza meg a gallyat, hogy lássa, ellenáll-e. Ha a válasz pozitív, az azt jelenti, hogy a gyökerek erősödnek.

Egy másik érdekes technika a vízfürdő. A vágásnak mentesnek kell lennie a legkülső levelektől, míg a tetején lévő leveleket mindig félbe és vízszintesen kell vágni. Ezután merítse a szálat (legalább 10 cm hosszú) egy vízzel töltött edénybe.

A penészképződés elkerülése érdekében javasolt a víz gyakori cseréje. A gyökerek megjelenése után a dugványt cserepesbe kell helyezni vagy el kell temetni.

Loading...
Tanacs