Ha a savanyúság megpuhult, tedd meg ezt, és 20 perc múlva visszanyeri a ropogósságát

De egy egyszerű trükk segítségével meg lehet menteni a már nem ropogós uborkát. Már 20 perc elteltével visszanyeri korábbi állagukat és ropogósságukat.

Kiváló trükk a megpuhult savanyúság ropogósságának helyreállításához

Először is győződjön meg arról, hogy nem romlottak és ehetőek.

Savanyúság: Egy orvos elárulta, mi történik a szervezettel, ha minden nap eszik

Ha minden rendben van a zöldségekkel, és csak a puhaságuk a probléma, akkor érdemes egy egyszerű eljárást végrehajtani, hogy a zöldségek visszanyerjék eredeti állagukat.

Az uborkát szűrőedénybe kell önteni (a sóoldat leeresztéséhez), és le kell fedni sok jégkockával. A zöldségeket 20 percig ebben a formában kell hagyni.

A „jeges kezelés” eredménye a savanyúság ropogóssága visszatért.

De van egy fontos pont: ez a következetesség rövid ideig megmarad. Ezért a savanyúságot azonnal el kell fogyasztani.

Hogyan válasszunk és tároljunk savanyúságot helyesen?

A savanyúság kiválasztásánál, különösen az alacsony sótartalmúaknál, különösen ügyeljünk. A patogén baktériumok fejlődése a lezárt üvegekben mérgezést okozhat.

Ennek megelőzése érdekében válasszon megbízható gyártókat, és legyen óvatos házi készítésű termékek vagy ömlesztett savanyúságok vásárlásakor – az ilyen termékek minősége rosszul ellenőrzött, és a veszélyes baktériumok könnyen elszaporodnak a fahordókban.

A gátlástalan termelők gyakran kalcium-kloridot adnak hozzá, hogy javítsák a zöldség szilárdságát és ropogósságát. Ne legyenek ilyen adalékok, megfelelő technológiával a ropogósság természetesen megmarad.

A sóoldatnak átlátszónak kell lennie – csak a pácolt uborka legyen enyhén zavaros. A zöldségeknek épnek, sűrűnek kell lenniük, és nem eshetnek szét rostokra. Lehetnek egészben vagy darabokra vágva vagy reszelve.

A bontatlan doboz eltarthatósága nem haladhatja meg a 2 évet. Ha hosszabb, akkor a termék valószínűleg tartalmaz tartósítószert. Felbontás után a termék nem áll el sokáig a hűtőszekrényben, általában körülbelül két héttől egy hónapig, ahogy az a csomagoláson is olvasható. A lezárt üvegeket is hűvös helyen kell tartani.

Több: Savanyúság – valóban segítenek a másnaposságon?

Loading...
Tanacs