Hogyan lehet megérteni, hogy a kutya megette-e a karácsonyi csillagot: a nem sejtett tünetek

Hogyan lehet megérteni, ha a kutya megette a karácsonyi csillag-proiezionidiborsa.it

Vannak olyan növények, sok ünnepi funkció, amelyek károsak a háziállatokra. Hogyan lehet megérteni és mit kell tenni, ha a kutya megevett egy mikulásvirág levelet? Így értheti meg, és hogyan avatkozhat be azonnal.

Amelynek kutya a házban ez gyönyörű, mert extra társaságod van, egy állat, aki imád minket, és úgy fogad minket, mintha mi lennénk alapvetőek az életében. Valójában ez a helyzet, hiszen a kényeztetésen kívül mindig minden igényére és egészségére is oda kell figyelni.

Ezzel kapcsolatban láttuk, hogy vannak olyan karácsonyi növények, amelyek mérgezőek a kutyákra és a macskákra. Hogyan lehet megérteni, hogy a kutya megette-e például a Mikulásvirágot? Van néhány nagyon specifikus tünetek, amelyek riaszthatnak bennünket még ha nem is fogtuk tetten.

Gyakran egy kisállat megvárja a megfelelő pillanatot a cselekvéshez, hogy ne lássák. A macskák okosabbak ebben, de soha ne vegyék természetesnek és becsüljék alá a kutya viselkedését.

Hogyan lehet megérteni, hogy a kutya megette-e a karácsonyi csillagot: milyen rendellenességekre kell különös figyelmet fordítani

A karácsonyi időszak legelterjedtebb és leghíresebb növénye minden bizonnyal a Karácsonyi csillag. Ez feltűnő a piros fellevelekkel, és pontosan azt a hangulatot és színeket adja a háznak, amelyekre feltétlenül szükség van. Kutyákra és macskákra azonban mérgező.

Ha van otthon kutya, főleg ha kicsi, mindig nagyon kíváncsi lesz az új elemekre. De a karácsonyi csillag nem az veszélyes neki csak ha bekebelez egyes részeket, az is nagyon rossz, ha a kutya hozzádörgölőzik vagy megszagolja.

Óvakodj a karácsonyi csillagtól

Vigyázz a karácsonyi csillag-proiezionidiborsa.it

én tünetek ezek előfordulhatnak:

  • túlzott nyálfolyás;
  • folyamatos tüsszögés;
  • viszkető;
  • remegés;
  • hasmenés;
  • hányás;
  • gyengeség;
  • kiszáradás.

A hányinger szinte azonnal jelentkezik, ha egy kutya megpróbál megenni egy darabot a növényből, ezért azonnal abba kell hagynia. Ha azonban a lenyelt mennyiség nagy, akkor a kutya elveszítheti az eszméletét.

Mit kell észrevenni a kutyán a tünetek felfedezéséhez

Mit kell észrevenni a kutyán a tünetek felfedezéséhez-proiezionidiborsa.it

Hogyan kell azonnal beavatkozni

Ha a fent leírt reakciók közül néhányat észlel, vegye fel a kutyát, vigye oda, ahol friss levegő és világítás van, megkefélni a bundáját növényi maradványok eltávolítására. Ráadásul muszáj azonnal hívja az állatorvost hogy elvigye kivizsgálásra.

A legjobb dolog az hánytatni a kutyát. Ily módon a mérgező anyag teljesen kiürül a szervezetből, és néhány percen belül jobban érzi magát. Ehhez csak kényszerítse rá, hogy lenyelje a sót. A hányás röviddel ezután jön.

Azt viszont csak szakember tudja megmondani, hogyan viselkedjen ezután, azaz mennyi vizet adjon, enni kell-e, milyen gyógyszert kell használnia, hogy teljesen megvédje a mérgezéstől.

Loading...
Tanacs